Arıcılık , Arılar , Arı ürünleri... Kısaca arı ile bağlantılı her şey.

Bilgi paylaştıkça güzelleşiyorsa, bildiklerimi ve ustalarımdan öğrendiklerimi sizlerle paylaşarak, bilgi ve deneyeimleri da güzelleştirmek için burdayım. Benim olduğum her ortam da arıclık vardı simdi sanal ortamdayım. M.Emin ÖNAL

Pazartesi, Ocak 08, 2007

Bu Mümkün mü?

Arı yetiştiriciliği kelime olarak arıyı öldürmeden hem arıların devamlılığını sağlayan hemde ürün elde eden anlamına geliyor. En azından Türkiyede bu böyle. Biz arıyı çoğaltırız ve az da olsa ürün elde ederiz. Biz arı yetiştiricilerine devletin verdiği destek ortada. Biz arıcılara yardım ve destek amaçlı kurumlar da ortada. Sonuç olarak kovan başına ortalama 15 kilo bal alıyoruz. Ki aldığımız balı tam olarak pazarlayamıyoruz. Diğer arı ürünlerinden ne polenden ne propoliden ne arı sütünden üretim yapıyoruz yapsakta deve de kulak değik devede kıl oranda.Kısacası arı ne üretiyorsa onunla yetinmeyi ve çokta gözümüz yok demekle lafı geçiştirmeyi en iyi biz biliyoruz.

Peki hata biz arıcılarda mı yoksa arıcılağa önem vermeyen devlette mi üniversitelerin hangisiden arıcılık adına bir araştırma yapılıyor?

Biz ülkemizi seviyoruz çalışıyoruz ama sonuç olarak nerdeyse aynı yerdeyiz.

Resimlerde aynı kovanda görmeye pek alışık olmadığız iki birey kardeşçe yaşıyor.

Peki ya buna ne diyeceksiniz arıcılığın kuralı mı ihlal ediliyor sizce?

Kovan arası uzaklık ne kadar olmalı ?
Mesafeyi ayarladık nasıl dizeceğiz?

Arılar ıslah edilirse bir kovanda 2 ana arı bulunabilir!

Arılar ıslah edilirse Kovanlar paletler üzerine rahatlıkla yerleştirebiliriz kovan şaşırma diye bir sorun olmaz çünkü.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home